20 de gen. 2011

De turista per Barcelona: La Sagrada Família



Aprofitant que els dissabtes del mes de gener hi ha portes obertes a La Sagrada Família, vaig anar a visitar-la. I aprofitant també que ma iaia acabava de fer 91 anys, hi vam anar amb ella, que feia anys i panys que no hi havia estat, i menys des de que la van inaugurar amb la visita del Papi a Barcelona.



Com era d'esperar, les notícies volen, i molta gent sabia que era gratis (tinc un problema amb la paraula gratis, jejeje. T'estalvies uns 12,50€, que és el que val l'entrada -són mooooolts euroooooos-) i per això hi havia llargues cues per entrar. Però ja que estavem allà, ens hi vam quedar i al final, després d'una bona estona esperant, vam poder entrar!



La veritat és que feia molt que hi havia estat. Va ser quan va venir de visita fugaç l'Ephaba a Barcelona cap al novembre del 2007, i encara estava tot en obres per dins, era més fosc, el sostre estava força avançat però la resta no... i s'intuia una mica com seria, però ni de conya a com està ara.



Va fer un dia fantàstic i no feia gaire fred per estar en ple mes de gener. Com que eren portes obertes, el museu no es podia visitar ni tampoc en podia pujar a les torres.



Actualment n'hi ha 8 de construïdes, 4 a cada façana. Però Gaudí va projectar-ho amb 18 ( 12 que simbolitzen els apòstols, 4 els evangelistes i 2 dedicades més Maria i Jesús, totes de diferents altures d'acord amb la jerarquia simbòlica que representen).

Com a bona turista que sóc, vaig fer un munt de fotografies. Us en deixo algunes:





Realment val la pena visitar La Sagrada Família. És molt molt maco! I està divertit això de fer de turista a la teva pròpia ciutat!

Llàstima que no vaig veure cap japonès jove i guapo... només un grup de matrimonis japonesos més grandets anant amunt i avall caminant pel carrer a prop d'allà.

12 de gen. 2011

DVD's de Les Mis!

Yeah! Al final ahir em va arribar un paquet d'Amazon!

Volia esperar a comprar a després de festes, que ja tenia prou despeses, però el shipping era gratis... i no vaig poder evitar-ho!

Ja tinc els dos DVD's de Les Miserables!



El del 10è aniversari (que fa anys que volia i que tenia grabat en VHS -i que fins i tot vaig enviar amb subtítols en català a l'Elphaba fa anys-) i el nou DVD que ha sortit ara celebrant el 25è aniversari!

Mai és tard per recuperar una joia com és aquest musical. One day more!