20 de gen. 2011

De turista per Barcelona: La Sagrada Família



Aprofitant que els dissabtes del mes de gener hi ha portes obertes a La Sagrada Família, vaig anar a visitar-la. I aprofitant també que ma iaia acabava de fer 91 anys, hi vam anar amb ella, que feia anys i panys que no hi havia estat, i menys des de que la van inaugurar amb la visita del Papi a Barcelona.



Com era d'esperar, les notícies volen, i molta gent sabia que era gratis (tinc un problema amb la paraula gratis, jejeje. T'estalvies uns 12,50€, que és el que val l'entrada -són mooooolts euroooooos-) i per això hi havia llargues cues per entrar. Però ja que estavem allà, ens hi vam quedar i al final, després d'una bona estona esperant, vam poder entrar!



La veritat és que feia molt que hi havia estat. Va ser quan va venir de visita fugaç l'Ephaba a Barcelona cap al novembre del 2007, i encara estava tot en obres per dins, era més fosc, el sostre estava força avançat però la resta no... i s'intuia una mica com seria, però ni de conya a com està ara.



Va fer un dia fantàstic i no feia gaire fred per estar en ple mes de gener. Com que eren portes obertes, el museu no es podia visitar ni tampoc en podia pujar a les torres.



Actualment n'hi ha 8 de construïdes, 4 a cada façana. Però Gaudí va projectar-ho amb 18 ( 12 que simbolitzen els apòstols, 4 els evangelistes i 2 dedicades més Maria i Jesús, totes de diferents altures d'acord amb la jerarquia simbòlica que representen).

Com a bona turista que sóc, vaig fer un munt de fotografies. Us en deixo algunes:





Realment val la pena visitar La Sagrada Família. És molt molt maco! I està divertit això de fer de turista a la teva pròpia ciutat!

Llàstima que no vaig veure cap japonès jove i guapo... només un grup de matrimonis japonesos més grandets anant amunt i avall caminant pel carrer a prop d'allà.

5 comentaris:

  1. Mola lo de ser turista en tu propia casa ¿eh? XDD He visto montones de imagenes (y tengo montones de postales) de ella por fuera pero no recuerdo haber visto nada de su interior hasta ahora y es impresionante ¿no?

    ResponElimina
  2. Si por fuera es para alucinar por dentro me da que es para más todavía. Qué pasada! :-)

    ResponElimina
  3. Pues sí, cuando la vi hace tres años me pareció más impresionante por dentro que por fuera, y mira que por fuera lo es!

    ResponElimina
  4. Si algún día la veo de cerca te digo, porque para 2 veces que he estado en BCN sólo he visto las cosas de lejos y/o de pasada en coche. Es lo que tiene ir a las ciudades a hacer frikadas, al final de "turismo normal" no da tiempo a ver nada... ¬¬

    Pero parece muy bonita, eh?

    ResponElimina
  5. Todavía faltan cosas por rematar, no? Estuve hace unos 10 años en Barcelona pero no quise entrar porque las colas eran tremendas y estaba a medias. Prefiero esperar a que esté terminada, porque tiene que ser espectacular.

    DEsde luego tenéis una catedral única en el mundo. Tremendamente original. Gaudí era un genio.

    En cuanto a la palabra gratis,.. aquí pasa lo mismo. La gente acude en masa aunque le importe un pimiento lo que va a ver, y si ya hay comida de por medio, ni te cuento.
    No se me olvida un vídeo que salió en tv en la feria del turismo (Fitur) el mes pasado: salieron con un carrito lleno de paraguas para regalar y se lanzaron como animales, llevándoselos de 4 en 4.
    Vergonzoso.

    ResponElimina