8 de gen. 2010

UNAGI - うなぎ!


うなぎ UNAGI

És el nom com li diuen els japonesos a l'anguila d'aigua dolça, i més concretament a l'anguila japonesa. És ric en protenies, vitama A, colesterol i grasses saturades.

I per què us parlo de l'unagi (うなぎ)? Doncs perquè m'encantaaaaa!
Quan vam estar a Tòkyo l'ha vaig tastar. El que passa és que no sabia pas que era anguila! Vaig trobar-ho super bo, i sabia que era peix, però no sabia quina classe de peix.

Quan vaig arribar a Barcelona, vaig fer les mil i una per desxifrar què era. No tinc ni idea de com ho vaig trobar, perquè l'única referència que tenia era la foto que em vaig fer menjant, i clar, per buscar-ho va ser molt complicat però ho vaig trobat.

Les dues maneres més habituals de menjar UNAGI (うなぎ) són:

- UNADON (うな丼), en un bol rodó (el "donburi”, 丼) amb l'anguila i l'arròs.


- UNAJUU (うな重), en una capsa rectangular lacada (el "juu”, 重) amb l'anguila i l'arròs.


En el meu afany de tornar a menjar UNAGI vaig trobar un restaurant on en fan! Es diu Machiroku, i està al centre.
Ara ja he aconseguit anar-hi dues vegades. La primera amb la Clara i just avui amb l'Eva. Cap de les dues, però, el va voler tastar... jejeje Molt malament, perquè està deliciós (おいしい-oishii)!
Però sabeu d'algun restaurant més on també en facin? Ha d'haver-hi més d'un, oi? Si en coneixeu més, sisplau, digueu-m'ho! Que només conec aquest.

Aquí estic a Barcelona, al restaurant Machiroku:


I aquí estic a Japó, concretament a Mitaka (si no m'equivoco):


No hi ha tanta diferència, oi? Estava boníssim a tots dos llocs, la veritat, però... prefereixo estar al Japó! És més autèntic, no creieu?


11 comentaris:

  1. Mejor Mitaka, donde va a parar , se ve que sonríes más y todo XDDDDD

    ResponElimina
  2. jajajaa Es cierto, estoy más happy en Mitaka! Ya es lo normal, no? jajaja Tenemos que volver!!

    ResponElimina
  3. Opino lo mismo, te gustó más en Mitaka, jajajjaja

    ResponElimina
  4. ¿Fue en Mitaka donde no nos querían dar agua? Que gentuza los de Mitaka!!!! (Bueno, Ohno no, que también es de allí, pero él es lo más)

    Yo creo que en Japón tienes pinta de ser más feliz, ¿no?

    No es sólo la comida, también hace mucho el sitio en el que se está (y la compañía, jejeje)

    ResponElimina
  5. Mmmm, pero qué bueeeeeeeeena pinta que tiene esa anguila con arroz.
    Yo la probé por primera vez este fin de semana. Fuimos a comer a un japonés que nos recomendó la mujer de nuestro contacto (y ahora amiguísimo) en Tokyo; siendo japonesa es una recomendación garnatizada.

    En realidad era un minitrozo de anguila porque formaba parte de una bandeja de sushi y sashimi, pero me encantó. Qué quieres que te diga, me supo a poco, así que habrá que volver.

    ¡Qué buenísimo estaba todo! si es que el pescado se te deshacía en la boca....
    La próxima ve comprobaré la carta para ver si tienen un plato como el que te comiste tú, ñam, ñam.

    ResponElimina
  6. Zelgadiss, creo que sí que fue en Mitaka lo del agua... jejeje Y sí, el lugar y sobre todo la compañía, influyen mucho. Realmente era más feliz en Japón con vosotras!!! jejeje Aunque haberlo podido comer aquí ha tenido su qué, no es lo mismo!

    anele, pues yo no he comido la anguila en el sushi, así que es mi tarea pendiente! Lo buscaré! :-D
    Pero si te gustó, cómela en unadon o unajuu, que está riquísima! Yo me la comería cada día! Tengo un problema... jajaja

    ResponElimina
  7. Apúntate esta dirección si alguna vez pasas por Madrid: "Samurai" en la Pza. de Sato. Domingo.
    No es barato pero tampoco te dejas un dineral.

    Creo que el año que viene se vuelven a Japón definitivamente, aunque tienen idea de mantener el restaurante. Esperemos que así sea.

    ResponElimina
  8. OK, anele! Dirección apuntada! Nunca se sabe!

    Si quieres, apúntate al que yo voy: "Machiroku", en carrer de les Moles 21.

    ResponElimina
  9. Ay, se me olvidaba, se deduce que es en Barcelona, verdad? Sorry!

    ResponElimina
  10. Se deduce, sí, ja, ja,no te preocupes.
    Por cierto, he estado curioseando su carta por internet (la de Samurai) y ¡¡tienen boles de arroz con anguila!!
    Ya sé lo que me voy a pedir el próximo día. Por ser tú la que me lo recomendó me daré un banquete a tu salud...

    ResponElimina
  11. UUUoooo, que bien!!
    Pues cuando lo pruebes, me dices, a ver qué te ha parecido!
    A lo mejor no es para tanto, pero a mi me encantaaaaaa!!!

    ResponElimina