11 de maig 2009

Art ASCII

  _________
   /━━━━━━━━━ \
   ┃ ̄ ̄. 〇 〇 [大月]┃
   ┃ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄┃ プオーン!!!
   ┃________┃
   ┃        JR ┃
   ┗━━━━━━━━━┛ \('A`)/ ミ  
    ━━ ━━ ━━..   ( ) ミ
     [ 電車男 ]    └└ミ 
      \_/.   .  
    〇   ━━━  〇 
   ___________
   │   │[=.=]|   
   └─────────┘

Què és això? Un tren! I com està fet? Amb els caracters d'impressió del Codi Americà Estàndard d'Intercanvi d'Informació: el que anomenen l'art ASCII. D'aquí venen les sigles (en anglès, American Standard Code for Information Interchange).

Aquest tren és el que en teoria van dibuixar al fòrum de Densha Otoko (Train Man). Mola, eh? Hi ha moltes moltes webs dedicades a aquest art, que durant un bon temps molts artistes van voler experimentar, i que també es va utilitzar molt en els jocs.

En aquesta web podreu trobar enllaços a centenars de pàgines amb dibuixets!

Realment és un manifestació artística. Amb els caracters ASCII es poden aconseguir des de dibuixos molt simples, fins a autèntiques reproduccions de pintures famoses, en color o en blanc i negre. Sinó mireu: Les Miserables, la màscara del Phantom of the Opera, en Totoro, un robot,un gat, en Homer, la Mona Lisa... Estan en .jpg perquè no em quedaven bé al blog si els posava tal qual... quina me!

També ara hi ha programes que transformen una imatge .jpg en ASCII.
Jo no n'he fet cap eh, totes les he copiat d'internet, però són genials! I segur que n'hi ha de més guais que aquestes, però no he tingut temps de buscar-ne més, sorry!


5 comentaris:

 1. Ostras que interesante, me recuerda a las típicas firmas o comentarios haciendo forma de corazón o de conejito lindo que te dejan algunos en los fotolog. XDD

  ¡¡La mona lisa y todo se puede hacer, que genial!!

  ResponElimina
 2. Mira esta web:
  http://club.pep.ne.jp/~hiroette/en/facemarks/index.html

  Son smileys japoneses, que molan más!

  (#^_^#) happy

  m(_ _)m I'm sorry

  No has visto Densha Otoko? También tienes que ver este dorama! jejeje

  ResponElimina
 3. No, no he visto ese dorama y dejad de meterne a Oguri por los ojos... ya os he dicho que no cuela, XDDD

  ResponElimina
 4. jajajaja que Oguri sale muy muy poquito en Densha Otoko, en serio. Pero el dorama es gracioso, sinó que te lo diga Marisa (que seguro que ya te lo ha dicho, jejejeje)

  ResponElimina
 5. Joer, y tan poco. Es casi un extra. Y no te esfuerces, que cuando a esta mujer se le mete una idea de rara de esas de por medio no hay forma de bajarla del burro XDDD

  ResponElimina