30 de nov. 2009

Takoyaki - たこやき!

Yatta!!!! Per fi he menjat takoyaki (たこやき)
I no han estat uns takoyakis qualsevols, sinó uns de fet a casa, amb japoneses!!

El takoyaki són aquelles mítiques boles de pop que mengen tant al Japó.
Bàsicament està fet de farina de blat i trossets de pop. També té ou, salsa de soja...

La veritat és que no tinc molt clar amb què ho vam fer, perquè ja tenien tots els ingredients talladets i preparadets. Amb la traducció no sé si ens vam entendre bé, però nosaltres hi vam posar trossets de col molt petitets i trossets de ceba seca. Suposo que hi ha vàries versions sobre què posar-hi a dins, a part del pop i de la massa feta amb ou i farina de blat.

Però en aquestes fotografies podeu veure més o menys com es fa:


És necessari tenir una panxa com aquesta, que li diuen Takoyaki Pan. És genial! Primer es mulla d'oli els forats. I després si va tirant tot... i es tracta d'anar girant les boletes perquè agafin la forma. És complicat! S'ha de tenir l'habilitat o el costum per fer-ho, perquè em costava molt! Era difícil! Les japoneses hi tenien molta traça!! La veritat és que no ho sé explicar bé, però he trobat aquest vídeo on ho veureu més clar:



Un cop fet, s'hi posa a sobre salsa okonomiyaki, maionesa japonesa, aonori i katsuobushi. Està mooooooolt bo!

En vam fer mooolts, però molts vol dir uns 150 takoyakis! En vam menjar 12 per dinar, entre d'altres coses (jo només 9, però es que no podia més!). Són força grandets, com pilotes de ping-pong... i tots els que van sobrar ens els vam repartir perquè així els seus fills/es i martits en tinguessin per sopar. Jo em vaig emportar uns poquets, i mireu que macos me'ls van deixar!!!


Si es que són una passada els japonesos! Tenen en compte fins el més mínim detall!!!

Així que si voleu tastar alguna cosa bona japonesa de veritat, mengeu たこやき! Està mooolt bo! いただきます!

5 comentaris:

  1. Esos takoyaki los ha hecho tu vecina??? Vas a contar como fue la cosa??
    No me he enterao de una leche de los ingredientes. Solo sé que llevan pulpo, pero eso lo sabía de antes XDDDDD.

    ResponElimina
  2. Eso era lo que le metían a Shige en la boca a puñaos en el DVD de NEWS??

    Está rico?? (bueno, creo que esta pregunta sobra)

    Sabe tu vecina como puedo conseguir trabajo en Tokio sin tener ni zorra de japonés??

    Alguien sabe cuantos son 400 dracmas??

    ResponElimina
  3. Los takoyaki los hemos hecho juntas, con la vecina y tres amigas suyas! Fue super divertido, pero cuesta! Es complicado!

    Los que hicimos nosotras llevaban col, cebolla seca, salsa de soja... y pulpo, claro! jajaja

    Uy, Zelgadiss, ahora no recuerdo lo de Shige, quien es ese? ;-P jajajajajajaja No me acuerdo qué le metían en la boca, jajaja

    Pero si mi vecina vive aquí, no en Tokyo! Aunque ya te digo, si sabe de algún trabajo, será para mi! jejejeje Ni de coña sabe nada, y menos sin saber japonés, pero molariaaaaa!!!

    Me meo con los 400 dracmas!!!

    ResponElimina
  4. Yo es que a la hora de cocinar soy más de la escuela de Sho, un buen sandwich rapidito y sencillo, jajajja pero para degustar me apunto la primera, jajajja Tienen muy buena pinta los takoyakis

    ResponElimina
  5. Vaya destreza para voltear la masa. Sí que tienen buena pinta. Como Elphaba, me he enterado de la mitad (mira que bien, así practico algo de catalàn y voy aprendiendo cositas, aunque a veces me cuesta un poco).

    ResponElimina